Barbecuesaus

bbqsaus

Superlekkere barbecuesaus, deze was heerlijk bij de pulled pork

Barbecuesaus

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 procureur

Ingrediënten

 • 2 el olijfolie
 • 1 stuks ui fijngesnipperd
 • 2 teen knoflook fijngesnipperd
 • ½ theelepel worchestershiresaus
 • 1 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel cayennepeper meer als je van pittig houdt
 • 4 eetlepel bruine suiker
 • 4 eetlepel stroop
 • 800 ml ketchup
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 eetlepel witte wijnazijn

Instructies

 • Neem een pan en warm daarin op laag vuur de olie op. Gooi de uitjes erbij en roerbak ze totdat de ze doorzichtig worden. Nu kan de knoflook erbij, blijf roeren zodat het niet verbrand. Nu mag ook de peper en zout erbij samen met de chilipoeder. Even blijven roeren totdat alles mooi rood van de chilipoeder is en dan mag de ketchup erbij. Voeg nu de rest toe terwijl je ondertussen af en toe proeft. Wil je zoeter dan doe je nog wat stroop of suiker erbij, wil je zuurder dan nog wat azijn en wil je heter dan doe je nog wat cayennepeper erbij. Het mag best een tikkeltje sterker van smaak zijn nu, want als je het op het vlees smeert of dan zal de smaak nog wat afnemen. Nu 10 minuten zachtjes door laten inkoken terwijl je blijft roeren. Bij het afkoelen zal de saus nog wat dikker worden dan het nu is. De saus nu laten afkoelen en dan is het klaar. Gekoeld, donker en goed afgesloten kan je het nog enkele maanden bewaren.

0 reacties op “BarbecuesausVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept