Accessoires

Accessoires

Goed gereedschap is het halve werk!

Berenklauwen
Boeken
Ovenwanten
Messen
Pizzaring
Pizzasteen
Ribrack
Thermometers

Berenklauwen

Berenklauwen
Berenklauwen, handig om pulled pork te maken of als hulp bij het vleessnijden.

Top


Boeken

Smokey Goodness
Smokey Goodness is door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016!Smokey Goodness 2; de tweede BBQ-bestseller van BBQ-koning Jord Althuizen.


Het Vuur De Baas
Het vuur de baas verzamelt de meest gestelde vragen op barbecuegebied in één boek. Welke barbecue moet ik aanschaffen? Wat is de juiste brandstof? Hoe steek ik mijn barbecue veilig aan? Hoe maak ik zelf goede rubs en sauzen? Noskos BBQ


Een Wereldreis Rond De BBQEen wereldreis rond de BBQ; Ralph de Kok neemt ons mee op een culinaire wereldreis in 100 recepten. Van eenvoudig tot indrukwekkend: met dit boek bereidt iedere barbecuekok zeer afwisselende gerechten. Ralphs BBQ Tube

Top


Ovenwanten

Ovenwanten

Siliconen ovenwanten, onmisbaar als je een hekel aan brandblaren hebt. Ook makkelijk schoon te maken door ze af te spoelen onder de warme kraan of door ze even in een afwassopje te doen.


Hittebestendige HandschoenThe Windmill Hittebestendige Handschoen om veilig de roosters in de bbq te verplaatsen bijvoorbeeld.

Top


Messen

ikea-365-koksmesIkea 365+ Koksmes

ikea-365-schilmesje
Ikea 365+ Schilmesje

vorda-fileermes-zwart

Ikea Vörda Fileermes


Pizzaring

pizzaring
Een pizzaring is een rvs rand die je op de Weber zet tussen de onderkant en het deksel. Je stookt om te beginnen met een halve brikettenstarter en daar doe je dan blokken hout op die anders in de houtkachel gaan. Welk hout maakt niet zoveel uit, want het gaat om warmte creëren, het liefst >300° C. De Weber wordt dan een houtgestookte pizzaoven zoals bij de traditionele pizzeria, maar dan in het klein.
De AutoCad tekening om de pizzaring en rotisseriering (Ø 57 cm) te laten maken kan je HIER downloaden.

Top


Pizzasteen

Pizzasteen
De pizzasteen is gemaakt van chamotte steen dat tot 1300° C bestand is en meet lxbxh 41x41x3cm. Deze heb ik aan een kant met de haakse slijper de ronding van de Weber gegeven, zodat deze mooi aansluit. De pizzasteen moet je van het begin aan laten opwarmen, doe je dit niet dan kan die scheuren. Schoonmaken doe je met een spatel of droge borstel, nooit met water en schoonmaakmiddelen! Dat gaat in de steen zitten en daardoor kan die ook scheuren en gaat smaken naar zeep.

Top


Ribrack

Ribrack
Dit is de Ikea Variera dekselhouder, maar deze is uitmate geschikt als ribrack om de spareribs tussen te zetten. Wel even de plastic dopjes van de onderzijde verwijderen.

Top


Thermometers

Probe clip

Probe clip
Probe clip om een probe door te steken om de tempertuur op het rooster meten.

Draadloze Vlees Thermometer

Draadloze Vlees Thermometer
Een vleesthermometer is onmisbaar om de gaarheid van het gerecht te meten en deze is extra handig doordat hij draadloos is. Je stelt de gewenste temperatuur in en hij begint te piepen als deze bereikt is. Deze geeft wel 2° C te laag aan, dus daar moet je wel rekening mee houden.


Ikea Fantast Thermometer

FantastDeze Ikea Fantast geeft de temperatuur vrij exact aan. Je kunt er een in het gerecht steken en een op het rooster. Steek er een door een probe clip (zie hierboven) of door een aardappel en die dan op het grillrooster leggen, zodat je precies de temperatuur in de barbecue op dezelfde hoogte als je gerecht meet.


Fireboard 2 Drive & Drive Fan

Fireboard 2 Drive
Fireboard 2 Drive is de controller waar je totaal 6 probes in kwijt kunt; eentje voor de dometemperatuur en de anderen voor de gerechten. Je krijgt de probe voor de dome en twee voor de gerechten erbij en dat is voorlopig genoeg. De Drive Fan sluit je aan op de controller, dan stel je de gewenste temperatuur in op de controller zelf of met de Fireboard app op je telefoon. Je kunt dan de tempertuur monitoren en alarmen instellen en dat kun je allemaal mooi in een grafiek zien.
Drive Fan


Thermapen MK4 rood

Thermapen MK4

Met de SuperFast Thermapen Mk4 meet je binnen 3 seconden tot op een tiende graad nauwkeurig de kerntemperatuur van je producten. Nooit meer twijfelen of iets gaar is!


Top